8-as főút: egy újabb működő körforgalommal több!

iho/közút   ·   2021.06.30. 20:45
01_almadi_korforgalom

Forgalomba helyezték az újonnan elkészült Almádi csomópontot, és ezzel párhuzamosan a közlekedők használatba vehették a Veszprém–Balatonalmádi kerékpárutat is.

Veszprémben a 8-as főút Litéri és Füredi csomópontja között a fejlesztés keretein belül 7,5 kilométeren a kiemelten balesetveszélyes csomópontokat különszintű csomópontokká építették át. Az így kialakított, tervezett három csomópont:

Nézzék meg galériánkat! (fotók: NIF Zrt.)

  • az új Budapesti,
  • Almádi és
  • Füredi csomópont.

A szakasz kapacitásbővítése mellett a meglévő burkolatot is korszerűsítik. A beruházásnak köszönhetően a Balaton és Budapest közötti, rendkívül forgalmas útszakaszon megszűnhetnek a rendszeres torlódások.

A kivitelezés ütemtervnek megfelelően halad, a megnyitott Almádi csomópont mellett az új Budapesti csomópontban lévő műtárgy elkészült, így várhatóan a közlekedők július második felében már az új felüljárón haladhatnak át. Jelenleg még a csatlakozó utak építése folyik. Az Almádi csomópont forgalomba helyezését követően a Budapesti és Almádi csomópontok között teljes egészében lezárták a jobb pályát, azaz a körmendi irányt, a gépjárművek a bal pályán, a székesfehérvári irányon közlekedhetnek 2×1 sávon. Az Almádi csomópontban a bevásárlóközpont ki- és behajtása továbbra is biztosítva marad a 8-as főút irányából. Az Almádi és a Füredi csomópontok között lévő – már korábban átadott – kerékpáros kerethidat az Almádi csomópont forgalomba helyezését követően ismét lezárták.

 

 

Nézzék galériánkat! Kattintsanak képeinkre!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.