A bajai tolatós

Vörös Attila   ·   2012.03.28. 13:00
400tv

Bács-Kiskun megye második legnagyobb városa üdítően erős teherforgalmat generál. Bár a Kiskunhalas és Baja közötti rendszeres tolatós tehervonat csak hétfőn és szerdán jár, általában számos vagon alkotja. Fa, ócskavas, gabona, cukorrépa és mezőgazdasági gépek a főbb fuvarozott javak. A Rail Cargo Hungaria rendszeres tehervonata mellett több magánvasút, így a Floyd, az AWT és az MMV is gyakran megfordul Baján. Érdemes megjegyezni, a Floydnak minden héten van egy 5-15 kocsis vonata az egyik iparvágányra.

Jánoshalmáról gyorsít a szegedi 194-es Szergej 36 kocsisra csökkent vonatával. Két vagont Jánoshalmán hagyott, azokat fával rakják meg<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(fotók: Vörös Attila)

Budapest alatt Magyarországon ma már csak Baján áll vasúti híd a Dunán, az összeköttetést az ablakos vonatok mellett havi néhány tehervonat is igénybe veszi. A répakampány idején heti több cukorrépavonat közelíti Bátaszéken át Kaposvárt, de az adriai kikötőkbe tartó gabonavonatoknak és a heti rendszerességgel közlekedő, Olaszországba tartó ócskavasvonatoknak is erre a legrövidebb.

A Bajai Országos Közforgalmú Kikötő hazánk egyik legjelentősebb dunai kikötője. A kikötő vasúti kapcsolattal is rendelkezik, gabonát és fát rakodnak a területen.

Hétfőn két, fával rakott kocsiért ment le a Szergej a Duna-partra

Kapcsolódó hírek