A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások augusztus 21-étől

iho/vasút   ·   2017.08.20. 13:45
vaganyzar0
Esztergom1: két nap csak pótlók járnak

Augusztus 26-ától 28-áig Budapest és Esztergom között minden vonat helyett pótlóbusz közlekedik.

Augusztus 21-étől 26-án hajnalig, 28-tól szeptember 9-én hajnalig a késő esti és éjszakai vonatok helyett közlekednek vonatpótlók a vonal teljes hosszán. Az Esztergomból Budapest felé naponta 21:11-kor, 22:11-kor, valamint csak munkaszüneti napokon 20:11-kor, illetve a Nyugati pályaudvarról Esztergomba naponta 21:20-kor, 22:20-kor és 23:20-kor, továbbá csak munkaszüneti napokon 20:20-kor indulók helyett járnak pótlóbuszok.

A vonatpótló buszok Budapestről, a Volán Árpád hídi buszpályaudvaráról indulnak és oda is érkeznek a vágányzárak idején. A pótlóbuszok megállói – a közút vonalvezetése miatt – esetenként eltérnek a vasútállomásoktól, megállóhelyektől. Az E jelzésű vonatpótlók Budapest, Árpád híd és Esztergom között járnak, Pilisvörösvár vasútállomás, Bányatelep és a Solymári elágazás (Auchan áruház) felé kanyarodnak, míg az S jelzésű vonatpótló buszok Budapest, Árpád híd és Piliscsaba vasútállomás között közlekednek, a solymári vasútállomás és a pilisszentiváni községháza felé kerülve az utasok le- és felszállása céljából. Klotildliget és Piliscsaba, továbbá Pilisvörösvár és Szabadságliget között külön vonatpótló buszok biztosítják a ráhordást.

Esztergom2: Tokod felé sem járnak a vonatok

Az Esztergom–Almásfüzitő–Komárom vonalon augusztus 26-ától 27-éig az esztergomi vonal villamosítása miatt Esztergom és Tokod között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Mindjárt arrébb költözik a vonalfelújítás a 40a-n!

A Budapest–Pusztaszabolcs vonalon az Érd és Százhalombatta közötti felújítások miatt az elővárosi vonatok módosított menetrend szerint közlekednek augusztus 31-éig. Kelenföld és Százhalombatta állomások között pedig szeptember 1-jétől október 23-áig dolgoznak a pálya felújításán. A munkák miatt a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

40-es: még tíz nap és kész! Illetve majdnem...

A Budapest–Dombóvár–Pécs vonalon augusztus 31-éig dolgoznak a pályakarbantartók. A munkák miatt módosított menetrend van érvényben. A személyvonatok helyett Sárbogárd és Keszőhidegkút-Gyönk, az InterCity vonatok helyett Sárbogárd és Dombóvár között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Az InterCity járatok és az IC pótló buszok augusztus 1-jétől díjmentes pót- és helyjeggyel vehetők igénybe. A díjmentes pót- és helyjegyet meg kell váltani az állomási jegypénztárakban!

Amennyiben augusztus 1-jét megelőzően – elővételben – váltotta meg az IC pót- és helyjegyét, akkor azt a pénztárban a MÁV-Start visszatéríti és helyette díjmentes IC pót- és helyjegyet állít ki. Ha az elővételben váltott IC pót- és helyjeggyel kezdi meg az utazását, akkor a jegykezelés alkalmával a vonatok fedélzetén igazolást ad a vasúttársaság jegyvizsgálója, amellyel együtt az eredeti felárat kezelési költség felszámítása nélkül vissza lehet téríttetni. Amennyiben az utas az igénybe venni kívánt vonatra szóló, érvényes díjmentes pót- és helyjegy nélkül száll fel, részére pótdíj felszámítása mellett állítjuk ki a felárat.

A Gemenc expressz vonatok kiindulási- és célállomása augusztus 27-éig a Déli pályaudvar, a Keleti helyett. A személyvonatok pótlóbuszai a rétszilasi állomást nem érintik, helyette Rétszilas alsó megállóhelynél állnak meg. A vágányzár ideje alatt a Kvarner nemzetközi vonatpár kerülő útirányon, Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa–Gyékényes érintésével közlekedik.

A Dunaújváros–Simontornya között közlekedő személyvonatok Dunaújváros és Cece között járnak, Cece és Simontornya között vonatpótló autóbuszok viszik az utasokat.

A Budapest–Dombóvár–Pécs vonalon pályafelújítás lesz váltakozó vonalszakaszokon. Szeptember 1-jén 0 órától 6:35-ig Sárbogárd és Simontornya között az alábbi hirdetményben megjelölt vonatok helyett autóbuszok járnak. Cece és Simontornya között is pótlóbusz jár két hajnali vonat helyett.

Szeptember 1-jén éjszaka Sárbogárd és Pincehely, 2-án éjszaka Simontornya és Keszőhidegkút-Gyönk, 4-én éjszaka Simontornya és Szakály-Hőgyész, 5-én éjszaka Pincehely és Szakály-Hőgyész, 6-án éjszaka Keszőhidegkút-Gyönk és Kurd, 7-én éjszaka Szakály-Hőgyész és Dombóvár, 8-án éjszaka Döbrököz és Dombóvár között a Sárbogárdról Dombóvárra 3:58 órakor, illetve a Dombóvárról Budapest-Déli pályaudvarra 3:12-kor induló személyvonat helyett vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

Szeptember 11-én éjszaka Dombóvár és Sásd, 12-én éjjel Dombóvár és Godisa, 13-án éjjel Sásd és Abaliget, 14-én éjjel Godisa és Bükkösd között vonatpótló autóbuszok közlekednek az esti, illetve hajnali, a hirdetményben megjelölt vonatok helyett.

Edelény és Tornanádaska közözött buszozni kell

A Miskolc–Tornanádaska vonalon pályafelújítását végeznek augusztus 31-éig. Ez idő alatt Edelény és Tornanádaska között vonatpótló autóbuszokkal kell utazni.

Elkezdik a 100-ast, a kör IC-k Nyíregyházáig járnak, mindkét irányból

A nyíregyházi fővonal Püspökladány–Debrecen vonalszakaszának átépítésével kapcsolatos vágányzár augusztus 26-án kezdődik, és az első munkafázis október 31-éig tart. A vágányzár ideje alatt a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vasútvonalon módosul a menetrend: a Budapest-Keleti és Budapest-Nyugati pályaudvar közötti kör Intercity vonatok mindkét irányban csak Nyíregyházáig közlekednek. A közvetlen IC-vel történő továbbutazás nics biztosítva Nyíregyházán egyik irányban sem. Az átépítés miatt az IC szerelvények 15–20 perccel hosszabb menetidővel közlekednek Budapest felől a Püspökladányon túli állomásokra, illetve Budapest felé ennyivel korábban közlekednek Püspökladányig. A fővonali munkák miatt a csatlakozó vonalakon is módosítják a menetrendeket.

Buszozni kell a határra

Berettyóújfalu és Biharkeresztes között augusztus 25-éig vonatpótló autóbuszok viszik az utasokat karbantartás miatt.

Ady Endre kimarad, a Corona és a Hargita megint Nyírábrány felé kerül

Augusztus 26-ától október 31-éig a Püspökladány–Debrecen és a Mezőpeterd–Biharkeresztes között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Püspökladány–Biharkeresztes–Nagyvárad (Oradea) vonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Berettyóújfalu és Biharkeresztes között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A Corona és a Hargita nemzetközi IC vonatpárok Szolnok–Püspökladány–Debrecen–Nyírábrány útvonalon közlekednek. Az Ady Endre nemzetközi IC vonatpár a vágányzár ideje alatt nem közlekedik. A 369-es és 368-as számú vonatok csak Biharkeresztes–Nagyszalonta, a 365-ös 364-es számú vonatok csak Biharkeresztes–Nagyvárad viszonylatban közlekednek. A vonatokhoz Püspökladány–Biharkeresztes viszonylatban csatlakozó vonat, vonatpótló autóbusz lesz.

Lassan visszatérhetnek a vonatok ide is

Szarvas és Orosháza között augusztus 31-éig a vonatok menetrendje módosul, valamint vonatpótló autóbuszok közlekednek ezen a szakaszon vágányfelújítás miatt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek