A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások május 16-ától

iho/vasút   ·   2016.05.15. 13:45
vaganyzar0
Dél-balatoni blues

Siófok és Balatonszemes között folytatódik a dél-balatoni vasútvonal korszerűsítése, ezért június 10-éig Siófokon és Balatonszemesen pótlóbuszokra kell átszállni, továbbá a dél-balatoni pályán és a csatlakozó vonalakon módosított menetrend van érvényben.

A felújítások miatt június 10-éig minden vonat utasait Siófok és Balatonszemes között vonatpótló autóbuszok szállítják. A vonatpótlók a vonatok eredeti útiránya szerinti megállóhelyeket érintik vagy – a közút kialakításának megfelelően – az ahhoz legközelebb fekvő Volán megállóhelyen állnak meg.

  • Minden InterCity, ütemes gyorsvonat és személyvonat részben módosított menetrend szerint közlekedik. A Budapestről induló ütemes gyorsvonatok a hosszabb közúti menetidő miatt Balatonszemes–Nagykanizsa, illetve Keszthely között később közlekednek. A gyorsvonatok Nagykanizsa, illetve Keszthely–Balatonszemes között korábban közlekednek.
  • Május 23-áig a Budapest–Tapolca vonalon ugyancsak módosított menetrend érvényes – a székesfehérvári állomáson végzett felújítási munkák miatt. Az észak-balatoni vonal gyorsvonatai kerülő útvonalon – Székesfehérvár érintése nélkül – Pusztaszabolcs felé kerülnek.
  • Siófokon, Fonyódon, Balatonszentgyörgyön és Nagykanizsán a csatlakozásokat a vágányzári menetrendhez igazították.
  • A Budapest–Székesfehérvár–Veszprém vasútvonalon is módosítják a menetrendet. Május 23-áig a Budapest-Déliből 15:05-kor és 17:05-kor induló vonat, illetve a Veszprémből 6:25-kor induló vonat nem közlekedik. A Budapest-Déliből 16:05-kor induló, illetve a Veszprémből 5:25-kor induló vonat csak Székesfehérvár–Veszprém között, a Veszprémből 7:19-kor induló vonat csak Veszprém és Várpalota között közlekedik.
  • Május 23-áig a Budapest-Déliből Gárdonyba 9:45-kor induló, illetve a Székesfehérvárról Budapest-Délibe 19:21-kor induló G30-as viszonylatjelzésű gyorsított személyvonatok nem közlekednek.
  • A Kőbánya-Kispest–Székesfehérvár és vissza viszonylatban közlekedő G43-as vonatok – néhány esti és reggeli kivételével – csak Kőbánya-Kispest–Gárdony és vissza viszonylatban közlekednek.
  • Székesfehérvár és Sárbogárd között vonatpótló autóbuszokkal lehet utazni.

A MÁV-START a vonatpótló buszokat a korábbi vágányzárak tapasztalatai és az utas-számlálási adatok alapján – szükség szerinti megerősítésekkel – rendelte meg és helyezi forgalomba. A személyvonatok pótlására járatonként egy-két, a gyorsvonatok pótlására általában három-öt busz áll rendelkezésre.

Győr környéki „apróság”

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vasútvonalon május 20-ától 22-éig és május 27-tól 29-ig Budaörs és Győrszentiván között pályakarbantartás miatt az esti és a hajnali, Budapest–Komárom–Győr közötti személyvonatok módosított menetrend szerint járnak. Június 27-ig a nemzetközi vonatok egy része, továbbá néhány – a hirdetményen feltüntetett Győr–Budapest-Déli közötti személyvonat – módosított menetrend szerint közlekedik.

Tervezett karbantartás

A Budapest–Vác–Szob vasútvonalon május 21-étől 22-éig, Nagymaros és Szob állomás között karbantartás miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Pótlózás Hatvan felé

A Hatvan–Szolnok vasútvonalon pályakarbantartás miatt május 16-ától 25-éig Hatvan és Jászberény állomás között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A miskolci fővonalon egy-egy vonat emiatt módosított menetrend szerint közlekedik.

Buszozás Vésztő és Szeghalom között

A Vésztő–Gyoma vasútvonalon javítják a vágányokat május 17-étől 29-éig. Az utasoknak ez idő alatt Vésztő és Szeghalom állomás között vonatpótló autóbuszokkal kell utazniuk.

Egy napnyi meló

A Budapest–Lajosmizse vonal egy szakaszán május 21-én karbantartást végeznek. A vonatok menetrendje módosul, illetve Ócsa és Dabas között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Indul a nagy felújítás a 17-esen

A GYSEV Szombathely–Zalaszentiván vonalán május 17-én 07:00 órától augusztus 15-én 18:00 óráig lesz felújítás. A hirdetményen szereplő vonatok a fejlécükben megjelölt napokon módosított menetrend szerint közlekednek. Szombathely és Zalaszentiván között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Éjjeli menetrend-módosítás Sopron és Győr között

A Sopron–Győr vasútvonalon végzett pályakarbantartás miatt május 17-étől 20-áig a hirdetményen szereplő vonatok a fejlécükben megjelölt napokon módosított menetrend szerint közlekednek. A soproni és győri állomás között vonatpótló autóbuszok közlekednek a sárga alapon megjelölt menetrend szerint.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek