A Laminátka átka

iho/vasút   ·   2017.07.26. 13:45
400px_laminatkatuz

A Cseh Államvasút tehervasúti részlegének tulajdonában álló, jelenleg a Carbo Rail által bérelt 230 019-es és 240 106-os Laminátkák egy tehervonatot továbbítottak július 22-én, amikor az előfogatként dolgozó 019-es menetirány szerinti hátsó vezetőállása lángra kapott a szlovákiai Tornóc (Trnovec nad Váhom) állomáson, porrá égetve a teljes vezetőfülkét. A felcsapó lángok a másik mozdony első vezetőállására is átterjedtek, valamint a felsővezetéket is megrongálták. A tűz oka hivatalosan még nem ismert, valószínűleg rövidzárlat lehetett.

A CD Cargo egyszerre két Laminátkát is elvesztett, legalábbis egy időre biztosan, amikor is a 230 019-es gép hátsó vezérállásán tűz ütött ki. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: railpage.net)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.