A PESA a PKP-val Dartozna

iho   ·   2013.11.07. 13:15
400px_pesa_dart

A PESA legfrissebb motorvonattervével, a Darttal indul a PKP Intercity húsz távolsági szerelvény beszerzésére és karbantartására kiírt tenderén. A vonatok százhatvan és kétszáz kilométer per órás legnagyobb üzemi sebességű verzióval állnának a vasúttársaság rendelkezésére.

A lengyel PESA egy újabb merész formavilágú motorvonattal támadna a vasúti piacon<br>(látványterv: PESA)

A százötven méter hosszú Darton 352 utas foglalhat helyet másodosztályon, az első osztályú szakasz további hatvan ülőhelyet kínál. A bydgoszcz-i székhelyű vasúti gyártó szerint a szerelvények a legmagasabb szintű kényelmi és biztonsági szintet képviselik, és megfelelnek az EN15227/4 számú, uniós ütközésvédelmi előírásoknak.

A Global Rail News kiemeli, hogy a motorvonatok megépítése a lengyel ipar számára kifejezetten előnyös lenne, mivel a PESA háromszázötvennél is több lengyel céget vonna be alkatrész-beszállítóként a folyamatba.

A PKP a Dartokat a Jelenia Góra–Lódz–Varsó–Bialystok/Lublin és a Lublin–Varsó–Katowice–Bielsko Biala vonalakon szeretné bevetni – írja az International Railway Journal.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek