A Škoda Transportationé a finn Transtech

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2018.05.23. 13:45
kiskep_skoda

A legnagyobb cseh vasúti járműgyártó vállalat, a Škoda Transportation kizárólagos tulajdonába került a Finnországban működő Transtech vonatokat és villamosokat gyártó vállalat, amely Skandinávia legnagyobb vasúti járműgyártója. Az üzlet értékét a Škoda Transportation nem hozta nyilvánosságra. A vállalat részvényeinek többségét már három évvel ezelőtt, 2015 augusztusában megszerezte a cseh járműgyártó, most a fennmaradó huszonöt százalékos részesedést vásárolták meg, ezzel a Transtech kizárólagos tulajdonosa lett a Škoda.

(fotó: skoda.cz)

A Škoda Transportation egyik kulcsfontosságú távlati terve a nyugati piacon való részvétel megerősítése, amelyet ezzel a lépéssel jócskán megelőlegeztek. A finn járműgyártót három év alatt sikerült hatékonyan átszervezni, stabilizálni. A Transtech villamosokat gyárt például Helsinkinek vagy Tamperének, de vasúti kocsik gyártására is szerződést kapott  a finn vasúttársaságnak is. A finn Transtech dolgozóinak száma is emelkedett, amióta többségi tulajdont szerzett a cseh Škoda Transportation, jelenleg összesen 750 fő dolgozik a vállalatnál. A cég éves bevétele meghaladja a 36 milliárd forintot.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek