A világ legjobb repterei – Kelet-Európában Budapest a győztes

iho   ·   2019.03.29. 11:15
cim

A légiközlekedési szakma egyik legrangosabb kitüntetését vehette át a londoni átadón a Budapest Airport képviselője. A jeles légiközlekedési tanácsadó cég nem kevesebb, mint 13 millió utas véleményét kérdezte anonim alapon, 36–39 különböző kategóriában, számít az értékelésben a repülőtéri szolgáltatások és a termékek minősége az indulástól egészen az érkezésig. A tájékoztatási rendszerekre és a személyzet munkájára és kedvességére is rákérdeznek, fontos része a felmérésnek a repülőtér biztonsága, a kereskedelmi és más szolgáltatások mellett a tisztaság és a komfort.

Budapest, Skycourt

Ami a teljes listát illeti, a világ legjobb repülőtere ismét Szingapúr, Changi, amely így természetesen elnyerte az évi 60-70 milliós forgalmú légikikötők közül is az első helyet.  A globális győztes mögött többnyire ázsiai repülőterek sorakoznak, a Haneda Tokióban, a koreai Incheon és Hongkong, a hetedik lett München, nyolcadik Heathrow és tizedik Zürich az abszolút verseny első tíz helyezettje között.

A legnagyobb, évi hetven milliónál is magasabb utasforgalommal bíró repülőterek között Haneda az első és Heathrow a harmadik, a világ legforgalmasabbja, Atlanta ebben a minőségi sorrendben csak a hetedik helyen végzett. Afrika legjobb reptere Fokváros, Európáé München, Észak-Amerikáé Vancouver, a Közel-Keleten Doha Hamad, Dél-Amerikáé pedig a Jorge Chavez, Lima légikikötője. Még egy érdekesség, Oroszország (plusz a FÁK-országok) legjobbjainak listáján Seremetyevo csak második, az utasok véleménye szerint Baku az első.

Díj Londonban, két BA-főnök: Kam Jandu, Szarvas Gábor

A kelet-európai kategóriában egyébként Budapest mögött Tallinn a második, Kijev a harmadik és Bukarest lett a negyedik, a további sorrend a mi régiónkban: Belgrád, Tbiliszi, Riga, Pozsony, Zágráb és Szófia.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek