A Žesnad nyílt levele a közlekedési miniszterhez

iho/vasút   ·   2020.04.01. 18:50
400px_cseh_tehervonat

A Csehországi Vasúti Teherfuvarozók Szövetsége (Žesnad) nyílt levélben fordult a közlekedési miniszterhez, amiben kérik, hogy egységes bánásmódban részesüljenek a teherfuvarozó cégek, azaz, hogy ugyanolyan engedményeket kapjanak a vasúti fuvarozók, mint a közúti fuvarozók. Oldřich Sládek, a Žesnad.cz vasúti teherfuvarozók szövetségének elnöke szerint a kormány által elrendelt szigorítások és korlátozások a vasúti fuvarozókra is ugyanolyan negatív hatással vannak, mint a közúti fuvarozókra. Náluk is jelentős forgalmi visszaesés mutatkozik.

A Csehországi Vasúti Teherfuvarozók Szövetsége nyílt levélben kéri a cseh közlekedési minisztert, hogy a vasúti fuvarozók ugyanolyan engedményeket kapjanak, mint a közúti fuvarozók (kép forrása: railpage.net)

A Žesnad hat pontban foglalta össze követeléseiket:

1. a vasúti pályahasználati díj elengedése (bizonyos ideig), vagy a díj beszedésének legalább 180 nappal való elhalasztása,
2. a villamos áram és gázolajszámlák fizetési határidejének 180 nappal történő meghosszabbítása,
3. a megújuló energiaforrásokért fizetendő járulék megszüntetése (a villamos energia árában kalkulált költség),
4. a vasúti infrastruktúra-fejlesztésekre fordított összeg megtartása,
5. a kötelező munkáltatói járulékfizetés elhalasztása, valamint ha lehet, csökkentése a válsághelyzet idején,
6. legalább a válsághelyzet idején befagyasztani a tiszta elektromobilitásra fordított támogatási forrásokat, amelyek a szövetség szerint vakvágányra vezetik a teherszállítási üzletágat.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek