Alagútban siklott ki egy tehervonat Szlovéniában

iho/vasút   ·   2019.06.26. 16:00
400px_szlovenia_siklas

Tartálykocsikból álló tehervonat siklott ki június 25-én, kedden délután három óra előtt Szlovéniában, a hrastovljei alagútban. A baleset következtében hat tartálykocsi siklott ki, ezek közül kettő megsérült, belőlük kerozin szivárgott. A tűzoltók húsz percen belül a helyszínre értek és habot fújva elhárították a robbanásveszélyt. A baleset vízvédelmi területen történt. Azt egyelőre nem tudni, hogy a kiszivárgott üzemanyag veszélyezteti-e a felszín alatti vízforrásokat. A közelben futó Rižana folyó miatt a koperi vízszolgáltató átmenetileg csökkenti a begyűjtést a folyóból, ezzel egyidejűleg növeli a szomszédos karsztból és az isztriai vízművektől érkező víz mennyiségét.

Alagútban siklott ki egy tartályvonat Szlovéniában. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Aleš Bržan/Facebook)

A szerencsétlenül járt szerelvény műszaki mentése miatt az érintett vasúti szakaszt valószínűleg napokra lezárták. A Sea<-You Istria nemzetközi gyors koperi része, valamint a Citadella gyorsvonat helyett vonatpótló buszok közlekednek az érintett szakaszon.

A térképen piros színnel jelölt alagútban sikott ki a tehervonat

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek