Alstom-kocsik az indiai Kocsínba

iho   ·   2014.11.05. 08:45
400px_kocsin_metro

Az Alstom és a Delhi Metro Rail Corporation közötti kontraktus értéke nyolcvanöt millió euró. A megállapodás egy további huszonöt szerelvényre szóló opciót is magában foglal.

Az International Railway Journal arról ír, hogy a légkondicionált Alstom-vonatok Kocsín első metróvonalán, a város Aluva külvárosi részét és Petta városrészét összekötő, jelenleg még építés alatt álló vonalon fognak közlekedni. A 25,6 kilométer hosszú, észak–déli irányú pálya végig töltésen halad, huszonkét megállót érintve. A viszonylaton irányonként és óránként tizenötezer utassal számolnak.

Épül Kocsín első metróvonala, a szerelvényeket az Alstom biztosítja<br>(látványterv: Alstom)

A 2,9 méter széles, hatvanöt méter hosszú, normál nyomtávú Metropolis-vonatokra 975 utas fér majd fel, közülük száznegyvenen találhatnak ülőhelyet. A járművek 750 voltos egyenáramról üzemelnek majd, amelyet harmadik sínről vesznek fel. Legmagasabb üzemi sebességük nyolcvan kilométer per óra lesz.

Az Alstom az első vonatokat várhatóan 2016 elején szállítja. A szerelvényeket a francia gyártó nemrég létrehozott indiai üzemegységében, az Ándhra Prades államban, Csennai (Madrász) közelében található Sricityben építik meg – adja hírül a Railway Gazette.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek