Antidepresszáns Bécsből, az U6-osról, másképpen

iho/vasút   ·   2018.11.02. 20:40
becsi_szines_kapaszkodo0

A bécsi U6-os metróvonal észak–déli irányban szeli át az osztrák fővárost, évente 90 millióan utaznak az összesen 17,4 kilométer hosszú vonalon. Hogy ne legyenek olyan szürkék a hétköznapok, a Wiener Linien az ősz beköszöntével színesre cserélte az egyik vagonban a kapaszkodókat. Így a szokásos sárga vagy szürke fogódzkodók helyett piros, narancssárga, sárga, zöld, kék és lila fogantyúk fogadják az utasokat. Összesen száznégy kapaszkodót cseréltek színesre.

(fotó: PID/Christian Fürthner)

Mivel a bécsiek – eléggé méltatlanul – alulértékelik az U6-os metróvonalat, a Wiener Linien a legkülönbözőbb intézkedésekkel igyekszik javítani a vonal megítélésén. Kéthetente mosóba küldik az összes szerelvényt, a napi takarításon túl pedig hat-nyolc hetente belülről is alaposan végigpucolják az összes vagont. Minden szerelvény be van kamerázva, az állomásokat és a vonatokat pedig speciálisan képzett biztonsági személyzet őrzi. A vonal mentén folyamatosan újítják fel az Otto Wagner tervezte állomásépületeket, és ledesre cserélik a világításukat. Ezen kívül egy új szellőzőtechnika tesztje is elkezdődött, mivel a nyári hőségben a szerelvények gyorsan átmelegedtek.

Sőt, szeptember 1-je óta pedig tilos erős szagú ételeket fogyasztani az U6-os metró szerelvényeiben, amivel sok utas régi álma vált valóra. A tesztidőszak után, 2019. január 15-étől Bécs összes metróvonalán tilos lesz a gyros, a pizza és társai fogyasztása.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek