Áthelyezik az Arany János utcai trolivégállomást

iho/közút   ·   2019.02.14. 10:54

Közösségi térré, városi ligetté alakítják át az V. kerületi Podmaniczky teret a Fővárosi Önkormányzat támogatásával, Belváros Önkormányzata beruházásában. A tér felújításával párhuzamosan áthelyezik a jelenleg az Arany János utcai metróállomásnál lévő trolibusz-végállomást: február 18-tól a 72-es és a 73-as járatokra a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Podmaniczky tértől a Nyugati pályaudvar felé vezető szakaszon, a mozi előtt lehet majd fel- és leszállni – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön.

A Podmaniczky tér felújítása miatt február 18-tól áthelyezik a 72-es és 73-as trolik végállomását az Arany János útról a Bajcsy-Zsilinszky útra (forrás: BKK)

A Podmaniczky téren teljes térfelújítás zajlik annak érdekében, hogy egy teljesen új, mind a belvárosiak, mind az odalátogatók által kedvelt közösségi tér szülessen. Az átépítéssel nő a gyalogosok által használható terület, egyirányúvá válik a Bank utca és az Arany János utca, ami lehetővé teszi majd a biztonságos kerékpározást. A téren teljesen átalakul és harminc százalékkal nő majd a zöldfelület. Bővebb információk az önkormányzat honlapjára kattintva érhetőek el, ahol számos látványterv is látható a megújuló térről.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Jönnek a cseh railjet-hasonmások

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2021.02.23. 12:00

Márciusban és áprilisban hazánk vasútvonalain tesztelik az új ötkocsis cseh szerelvényeket. Az utasok majd a Metropolitanokon próbálhatják ki ezeket, ha minden jól megy.