Autót gázolt a Holló Intercity Galgahévíznél

iho/vasút   ·   2019.01.10. 13:07

Gépkocsival ütközött a Budapest-Nyugati pályaudvarról Nyíregyházán és Miskolcon át Budapest-Keletibe tartó, 650-es számú Holló Intercity a Galgahévíz megállóhelynél lévő, jól működő fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Csámpai Attila elmondta: a vonat körülbelül ötszáz méteren keresztül tolta maga előtt a személyautót.

A baleset miatt tíz-harminc perces késésekkel kell számolni a miskolci vonalon

A mentők megállapítása szerint az autó két utasa életét vesztette. A balesethez műszaki mentés céljából az aszódi és a hatvani hivatásos tűzoltókat riasztották. A helyszínre érkezett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. A Katasztrófavédelem elsődleges információi szerint a vonat utasai közül senki nem sérült meg. A helyszínelés idejére Aszód és Tura állomások között az egyik vágányt lezárták. A baleset miatt a Budapest–Hatvan–Miskolc vonalon tíz-harminc perces késésekkel közlekednek a vonatok.

A balesetben az autóban utazó két személy meghalt (fotók: MTI/Mihádák Zoltán)

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek