Az utasok kérték, a vasúttársaságok reagáltak, változik a menetrend a nyári szünet végén

iho/vasút   ·   2021.08.27. 09:00
00_oszi_menetrend

A MÁV-Start és a GYSEV augusztus 30-án újabb menetrendi módosítást vezet be: figyelembe vették az utasok kéréseit, és a kirándulóforgalomra tekintettel bizonyos vonatok hétvégi közlekedését meghosszabbították az őszi iskolai szünet végéig.

November 1-jéig tovább közlekednek a turisztikai célú vonatok
  • A Budapest–Vác–Szob vonalon a hétvégi és ünnepnapokon közlekedő gyorsított vonatok október 24. helyett november 1-jéig közlekednek.
  • A Vác–Balassagyarmat vonalon egyes vonatok Vác és Diósjenő viszonylatban, illetve egy vonat Vác és Drégelypalánk között november 1-jéig hétvégén és ünnepnapokon is közlekedik. A vonalon több vonat kerékpárszállításra is alkalmas kocsit továbbít.
  • Az Eger–Szilvásvárad vonalon két turisztikai célú vonatpár egészen november 1-jéig közlekedik naponta.
  • A Tisza-tavi kerékpáros és kirándulóforgalom érdekében a Tisza-tó expresszvonatok, illetve a Kál-Kápolna–Kisújszállás és a Karcag–Tiszafüred vonalon a kirándulók számára indított plusz személyvonatok a turisztikai szezon végéig, november 1-jéig hétvégén és ünnepnapokon még közlekednek.

(fotók: Vörös Attila)

Vasárnap esti expresszvonat Sopronból a főváros felé

Új expresszvonat indul Sopronból vasárnaponként 20:21-kor Budapestre. Útközben csak Csorna, Győr, Komárom, Tata, Tatabánya és Budapest-Kelenföld állomáson áll meg. A GYSEV tájékoztatása alapján helybiztosítás nélküli pótjeggyel vehető igénybe. A Déli pályaudvarra 22:44-kor érkezik meg.

A téli menetrendi időszakban is biztosítva lesz az esti eljutás Győr és Szombathely között

A nyári időszakhoz hasonlóan ezentúl egész évben Szombathelyig jár a korábban csak Celldömölkig közlekedő, Győrből 20:07-kor induló személyvonat. Szombathelyre 22:17-kor érkezik.

Új, munkanapi kínálatbővítés Kaposvár és Fonyód között

Új interrégió vonatpár közlekedik munkanapokon az utószezoni és a téli menetrendben. A vonat Fonyódról 6:48-kor indul, Kaposvárra 7:46-kor érkezik. Visszairányban az esti időszakban közlekedik, Kaposvárról 19:47-kor indul, Fonyódra 20:43-kor érkezik.

Bővülő esti kínálat Magdolnavölgy megállóhelyen

A Nyugati pályaudvarról Esztergomba 21:21-kor induló Z72-es vonat munkanapokon és hétvégén is megáll Magdolnavölgy megállóhelyen, ahová 22:02-kor érkezik.

Csatlakozásbiztosítás miatt módosul a vonatok menetrendje Kecskemét és Lajosmizse között

A 14 óra után Kecskemét, Hetényegyháza és Lajosmizse között közlekedő vonatok mindkét útirányban a teljes útvonalon öt perccel később közlekednek a jobb kecskeméti autóbuszos átszállási lehetőségek biztosítása érdekében.

Kismértékű módosulások
  • A balatoni intercity vonatokhoz a csatlakozásbiztosítás érdekében Keszthely és Tapolca között egy kora délutáni vonatpár menetrendi időadatai kis mértékben módosulnak.
  • A 115-ös számú vonalon hajnalban Mátészalkáról Tiborszállásra három perccel korábban indul vonat.
  • A 121-es számú vonalon Mezőhegyesről Békéscsaba felé és ellenirányban Békéscsaba felől Mezőhegyes felé közlekedő vonat korábban, 20 órakor indul Mezőhegyes és Békéscsaba állomásokról.
  • A 130-as számú vonalon Hódmezővásárhelyi Népkert állomás infrastruktúra fejlesztése miatt lehetőség van a vonattartózkodási idők csökkentésére. Ezért a Hódmezővásárhelyről Szentes felé közlekedő legtöbb vonat esetében a vonatok Hódmezővásárhely és Hódmezővásárhelyi Népkert szakaszon pár perccel később közlekednek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek