Ázsiai vonatbalesetek hétvégéje

iho.hu   ·   2018.10.22. 08:45
taiwan-siklas-400

Már szinte hozzá vagyunk szokva, hogy Indiában időnként több tucat ember hal meg egy-egy vasúti szerencsétlenségben. A péntek este a Pandzsáb államban található Amritszárnál történteket viszont nem siklás és nem szerelvények ütközése okozta. A helyi lakosok egy hindu fesztiválon vettek részt egy vasútvonal menti magánterületen, érthetetlen okból részben a síneket is elfoglalva.

Az indiai gázolás helyszíne (fotó: indianexpress.com)

A petárdák és zenélés közepette vélhetően nem hallották meg a közelgő vonatot, amely így az ünneplő közönségbe rohant, hatvanegy ember halálát okozva. További hetven sebesültet kórházban kezelnek. A felbőszült közeg a rendőröket és a balesetet okozó vonatért érkező segélygépet is megdobálta kővel. A vasúttársaságot nem értesítették az ünnepségről. Szombaton harminchét járatot törölni kellett, tizenhat vonatot kerülő útirányon át közlekedtetett az indiai vasúttársaság.

Tajvanon helyi idő szerint vasárnap délután siklott ki Hszinma közelében a Tajpejből Tajtungba tartó Puyuma Expressz mind a nyolc kocsija, közülük öt az oldalára is borult. A mindössze hatéves szerelvényben tizennyolc ember lelte halálát, de félő, hogy a kocsikban még több holttestre lelnek. A baleset oka egyelőre ismeretlen. Tajvan vasúthálózatát napi félmillió ember használja.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek