Bemutatta a CSS a világ első, öt az egyben összecsukható konténerét

iho.hu   ·   2024.10.26. 09:00
_SeaFold-40-folded_

Ez a világraszóló újítás kivételesen nem kínai, hanem amerikai.

A floridai Compact Container Systems (CCS) piacra dobta a SeaFold HC 40’ konténert, a világ első öt az egyben, összecsukható szállítókonténerét. A projekt célja természetesen ezúttal is az volt, hogy javítsák a működési hatékonyságot, csökkentsék a konténerátrakások számát, és visszafogják a szén-dioxid-kibocsátást a szállítási és logisztikai ellátási láncban.

Tény: mivel az ISO-konténerek (ISO, vagyis a genfi székhelyű Nemzetközi Szabványügyi Szervezet) több mint egyötöde üresen tér vissza oda, ahol feladták, a SeaFold 40’ megoldás az átrakással összefüggő költségeket 56, a tárolóhely-szükségletet nyolcvan százalékkal csökkenti, a vonatkozó, hetven százalékkal csekélyebb szén-dioxid-kibocsátásról nem is beszélve.

A SeaFold 40’ (ahol a szám a konténer lábban kifejezett méretére utal) a legmagasabb minőségű, az iparban elterjedt szabványanyagok felhasználásával készül. A gyártó állítása szerint percek leforgása alatt összecsukható, illetve újra felállítható „doboz” megfelelt az összes ISO és vízbehatolási teszten, továbbá kompatibilis a legtöbb kikötőben, terminálon és raktárban használatos, szabványos emelőberendezéssel – kezeléséhez tehát nincs szükség speciális megoldásokra.

Praktikus voltát, előnyeit ez a céges videó méltatja, de arról egy snitt sincs, hogy lehet a SeaFold 40’ konténert összecsukni...

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek