Besárgakékült egy MXa: arculat vagy kísérlet?

iho   ·   2017.11.02. 18:45
00kicsi

Kicsit a BKK új buszaira, kicsit pedig a MÁV-Start motorvonataira hasonlít a szentendrei vonalon közlekedő 1113–757–1114-es pályaszámú MXa szerelvény belső tere. Az üléshuzat és a kapaszkodók kékek, a lyukasztók pedig – az eddig megszokott piros helyett – citromsárga színt kaptak. Úgy tűnik, a megfelelő külcsín (belbecs alatt ezúttal a gépészet, nem pedig az üléshuzatok színe értendő) keresésénél tartanak a MÁV által egy éve átvett budapesti helyiérdekűnél, és egy, épp főműhely-soros szerelvényen a legújabb elképzeléseket kívánták megvalósítani.

Kicsit buszos, kicsit nagyvasúti a felújított belső tér. A képre kattintva galéria nyílik (Bús Mónika és Ertl-Bakos Balázs felvételei)

Hasonlóval már találkoztunk, igaz, még a BKK égisze alatt, és bevallottan konceptjárműként csinosodott ki két éve egy szerelvény, amely szintén a szentendrei (úgy tűnik, a kirakatvonal szerepét nem képes a mai napig sem levetkőzni) vonalon közlekedik.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek