Biztonságosabban lehet közlekedni Sülysápon és Nagykátán

MTI/iho   ·   2023.07.11. 14:45
31es_korforg_1

A 31-es főút két balesetveszélyes csomópontját egymilliárd forintból alakítottak át körforgalommá.

Pántya József, az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) útépítési beruházások támogatásáért felelős helyettes államtitkára elmondta: a háromágú sülysápi körforgalmat nettó 611,9 millió forintból alakították ki, közműkiváltással, csatornázási és más tereprendezési munkákkal. A körforgalom építését forgalomszámlálási adatok is alátámasztották, hiszen a 31-es főút mellett a Kóka felől becsatlakozó összekötő út is jelentős forgalmú, főleg csúcsidőben.

A 31-es főút új körforgalmának átadása Sülysápon (fotó: MTI / Lakatos Péter)

A nagykátai négyágú körforgalmat mintegy nettó 350 millió forintból építették ki, két gyalogátkelőhellyel. Itt is mindkét ágnak jelentős a forgalma, autóbuszokkal és nehézgépjárművekkel: a 31-es főutat itt a Cegléd felé vezető 311-es, szintén másodrendű főút keresztezi.

Mosóczi László, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója, korábbi közlekedéspolitikáért felelős államtitkár – akinek hivatali ideje alatt, 2022 márciusában kezdődtek meg a kivitelezési munkák – kiemelte: európai uniós célkitűzés a halálos balesetek számának csökkentése. A 31-es főúton történt fejlesztések, hasonlóan számos vasúti beruházáshoz ezt a célt is szolgálják.

Elhangzott: a két, összesen csaknem egymilliárd forint értékű beruházás, valamint a 31-es főút az elmúlt években mintegy 6,5 milliárd forintból megvalósult fejlesztése is azt szolgálja, hogy Pest vármegye egyik legforgalmasabb közútja minél biztonságosabb legyen. Sülysápon Kóka felől eddig nehezen lehetett a 31-es főútra kikanyarodni, de az elmúlt években mind a főút belterületi szakasza, mind pedig a csomópont megújulhatott.

(Nyitóképünkön az új nagykátai körforgalom. Fotó: MTI / Lakatos Péter)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek