BKK: a Tétényi úton is elkezdődött az ideiglenes kerékpársávok kialakítása

MTI/iho   ·   2020.04.15. 20:54
ideiglenes_kerekparsav_0

Első lépésként a Bartók Béla úton alakítottak ki kerékpársávot, jelenleg pedig a Tétényi úton kezdődnek el a munkálatok. Ezzel párhuzamosan a fővárosi önkormányzat további helyszínek bevonásáról is döntött, így hamarosan több útszakaszokon is biztonságosabban lehet majd biciklivel közlekedni – olvasható a BKK által az MTI-hez eljuttatott közleményben; a tervről korábban mi is beszámoltunk.

(fotó: BKK)

Kerékpársávok lesznek a Tétényi útnak a Bartók Béla út és az Etele út közötti részén, az Üllői útnak a Kálvin tér és a Könyves Kálmán körút közötti szakaszán, a Baross utcában a Kálvin tér és az Orczy tér között, illetve a Rákóczi úton. A Bartók Béla út Móricz Zsigmond körtér és Tétényi út közötti szakaszán már használható az ideiglenes kerékpársáv. A BKK közölte: ha a későbbi tapasztalatok kedvezők lesznek, a kialakított sávok egy része a járvány után akár véglegessé is válhat. A közlemény szerint az elmúlt időszakban nőtt a kerékpár-forgalom Budapesten. A kerékpározás a járványügyi veszélyhelyzet idején is megfelelő közlekedési forma, hiszen biciklivel lehet a leginkább minimalizálni az utazás közbeni fertőzés esélyét – írták emlékeztetve arra is, hogy március 14-étől átmenetileg jelképes, 100 forintos összegért lehet használni a fővárosi közbringarendszert, a MOL Bubit.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek