BKV-gyereknap: irány Szépilona és a Városliget!

iho/vasút   ·   2016.05.28. 08:50
Szépilona kocsiszín

Május 28-án szombaton 10 és 16 óra között gyermeknap alkalmából nyílt napot tartunk a Szépilona kocsiszínben. Az egész napos, ingyenes rendezvényen a jókedvé a főszerep, családi és szakmai programjaink között gyermekek és szülők egyaránt találnak majd kedvükre valót. Lesz BKV-s makettkészítés, színezők és kvíz, illetve homokozóval is készülünk a legkisebbeknek.

A rendezvény ideje alatt a látogatók megtekinthetnek és felszállhatnak egy T5C5K és egy TW6000 típusú villamosra. Valamint egy igazi Matuzsálemet is köszönthetnek az érdeklődők, hiszen a Muki becenévre hallgató acélvázas hóseprő jármű is körbejárható lesz.

Megközelítés:

  • UV villamos (Budagyöngye és Szépilona kocsiszín között negyedóránként jár, ingyenesen használható)
  • 22-es és 22 A busz (Széll Kálmán térről indul, menetrend szerinti járat, használatához érvényes bérlet vagy jegy szükséges)
Városliget

A BKV Zrt. gyermeknap alkalmából különleges ajándékkal kedveskedik 15 év alatti utasainak május 28-29-én, szombaton és vasárnap a Városligetben. Ezekre a napokra ugyanis a sokak által kedvelt gumikerekes mikroszerelvényen, azaz a Budapesti Sétajáraton 90 százalékos kedvezménnyel utazhat mindenki, aki még nem töltötte be a 15. életévét. A jegy így 300 helyett mindössze 30 forintba kerül a kis utasoknak.

A városligeti járat szombaton menetrend szerint közlekedik, minden fél és egész órai indulással 10.30–17.30 között, de vasárnap – rendezvény miatt – csak 13.30 és 17.30 között jár. A jármű a Műcsarnok elől indul és ide is érkezik vissza. Köztes megállója nincs, jegyet a Műcsarnokban lehet vásárolni.

Részletes leírás a http://www.bkv.hu/hu/turisztika/budapesti_setajarat_turisztika oldalon található.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek