Bölény járt Pélmonostoron

Vörös Attila   ·   2020.10.21. 09:00
11730_T20V6489_201019_

A CER remot Búvárja vitt el egy tartályvonatot Horvátországba.

Szokatlan színfolt tűnt fel hétfőn Baranyában: az erre ritkán járó CER vasúttársaság hozott Magyarbólyon át egy 15 kocsis rakott tartályvonatot. A szerelvény Rajkán lépett be Magyarországra, majd a Budapest–Dombóvár–Szentlőrinc útvonalon jutott el Pécsre. Mivel a horvát fél csak hétfőn fogadta a vonatot, Pécsbánya-rendezőről hétfő délelőtt indult tovább a nagyjából 1200 tonnás szerelvény Villányon és Magyarbólyon át Pélmonostorra.

Vókánynál robog Villány felé a CER tartályvonata (fotók: Vörös Attila)

Néhány hete a CER visszaadta a Startnak a bérelt Szergejt, amit már hosszú évek óta használtak főleg a dunaföldvári etanolvonatok kiszolgálásánál. Tavaly néhány hónapig ráadásul klasszik gépet kaptak – egyébként remot Szergejjel dolgoztak. A mozdony pótlására a cégcsoport második remot Búvárját is Magyarországra hozták. Párja, a 753 609-es gép eddig is itthon dolgozott, a 610-est viszont főleg Szlovákiában használták. A Csillagromboló mellett most mindkét Bölényre is számíthatnak a „hazai” CER-nél, de a nemrég elkészült szintén CZ lokós remot Kocúrokat is levizsgáztatták már, és ezek is jártak már Magyarországon bevetésen.

A magyarbólyi tartályvonatot az itthon viszonylag új szereplő 753 610-es Bölénnyel vontatták.

Magyarbóly és Pélmonostor közt halad a vonat Horvátország felé – a határ innen látótávolságban van már

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek