Bővítette gyártókapacitását a tiszavasvári Jármű Zrt.

MTI   ·   2019.05.28. 14:39

A többek közt az Alstom, a Bombardier és a Siemens beszállítójaként is tevékenykedő vállalkozás a projekt során automatizált gyártó berendezéseket, megmunkáló központokat, ipari robotokat, illetve gépeket vásárolt, melyek a gyártási folyamat során a fémmegmunkálást és felületkezelést könnyítik meg.  A fejlesztés eredményeként a cég új típusú ablakokat és belső design elemeket tud szállítani vonatgyártó megrendelőinek.

A 402 millió forint értékű beruházáshoz a Széchenyi 2020 program keretében 201 millió forint támogatást kapott a Jármű Zrt.; ezzel a vállalat 20 új munkahelyet teremtett és 165 meglévő munkahelyet őrzött meg. A nyilvános cégadatok szerint a társaság nettó árbevétele 2018-ban 5,4 milliárd, adózott eredménye 578 millió forint volt. A Jármű Zrt. 2017-ben ötmilliárd forintos árbevételt és 318 millió forintos adózott eredményt realizált.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek