Bővíti nyírbátori repülőgép-alkatrészgyárát a német Diehl Csoport

MTI/iho   ·   2014.08.20. 09:36

Balla Jánosné polgármester elmondta, hogy a nyírbátori üzemet működtető Diehl Aircabin Hungary Kft. kéthektáros területet vásárolt a város ipari parkjában, ahol 5400 négyzetméteres gyártócsarnokot építtet a jövő év végéig. A bővítés után a gyár jelenlegi létszámát több mint a duplájára növeli a cég 2015-ben, a mostani kétszázhetven alkalmazottal szemben ötszázötvenen dolgoznak majd a nyírbátori Diehl-üzemben. A területvásárlási szerződést az önkormányzat és a német cég képviselői hétfőn írták alá Nyírbátorban.

A Diehl Csoport Aerosystems leányvállalataként működő Diehl Aircabin Hungary Kft. 2011-ben alakult, nyírbátori repülőgép-alkatrészgyárát 2012. július 6-án avatták fel. A Nyírbátori Ipari Parkban álló, másfélmilliárd forint értékű, húszezer négyzetméter alapterületű létesítményben hetven dolgozó kezdte meg akkor a termelést, s az első évben mintegy ötmillió euró értékű alkatrészt készítettek az Airbusnak. Azóta közel négyszeresére nőtt az üzem foglalkoztatottainak száma.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek