Bővül a UPS magyarországi egészségügyi központja

MTI   ·   2020.06.17. 17:49

A beruházás részleteit az UPS egyelőre nem hozta nyilvánosságra, de annyi tudott, hogy a kelet-közép-európai igényeket kielégítő raktárlétesítményt építenek Magyarországon. A cég emellett Kaliforniában, Sanghajban és az Egyesült Királyságban is építkezni fog, részben a koronavírus miatt.

A világ legnagyobb csomagküldő szolgálata UPS Healthcare néven működtet egészségügyi üzletágat. Ennek elnöke, Wes Wheeler szerint az egyre összetettebb gyógyszeripari és egyéb laboratóriumi elvárásokkal indokolta a fejlesztéseket. Az egészségügyi iparág egyre erősödő versenyében a korszerű ellátási lánc előnyt jelenthet, a UPS ezért kiterjedt tárolási és terjesztési hálózatot nyújt a vállalkozásoknak.

A vállalat magyarországi egészségügyi központja Budaörsön működik. A UPS Healthcare Hungary Zrt. 2018-ban csaknem 30 milliárd forintos forgalmat és 850 millió forint nyereséget ért el. A cég emellett csomag- és áruszállítással is foglalkozik Magyarországon.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek