Brassó: pályaépítés tavasztól

iho/repülés   ·   2011.11.04. 15:06

2800 méter hosszú leszállópályát építene a Brassó Megyei Tanács a megyeszékhely melletti Vidombákon – jelentette be Aristotel Căncescu tanácselnök csütörtöki sajtótájékoztatóján.

„Az UTI vállalat partnerséget vállalna a megyei tanáccsal, a hatályos törvények szerint azonban a kifutópálya állami kézben maradna, így a cég az építés befejezése után lépne be az üzletbe” – magyarázta Căncescu.

A Krónika című erdélyi magyar napilap tudósítása szerint a tanács jövő héten fogja kiírni a tervezésre és építésre vonatkozó versenytárgyalást, a munkálatok pedig tavasszal kezdődnének. „A pálya megépítésének értéke nem haladja meg a 20 millió eurót, ennek egy részét – 8 millió eurót – az utak építésére kapott hitelből biztosítjuk, a fennmaradt részt pedig a helyi költségvetésből. A befektetés összértéke így 48 millió euró lesz” – fejtette ki a tanácselnök. Hangsúlyozta: a Brassó megyei lesz az első 1990 után épített légikikötő az országban.

Kapcsolódó hírek

Közút Infrastruktúra

Újra van győztese az észak-erdélyi autópálya építésének, talán most már elkészül a hiányzó tizenhat kilométer Aranyosgyéresnél

MTI/iho   ·   2022.08.09. 17:20

Az osztrák Strabag és a német Geiger romániai leányvállalatainak a konzorciumát hirdette ki győztesnek a romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság az észak-erdélyi A3-as autópálya Kolozsvár és Marosvásárhely közötti hiányzó szakaszának a megépítésére kiírt pályázaton.