Brüsszel: öt év alatt 785 villamosalváz Dunakesziről

iho   ·   2015.01.08. 18:45
00kicsi

Az először 2009-ben elnyert, összesen 785 alvázat tartalmazó megrendelést sikeresen, határidőre teljesítették. A brüsszeli Flexity villamos a jól bevált moduláris technológián alapul, teljesen alacsonypadlós kivitelű, miközben hagyományos kerékpáros forgóvázakon fut, amelyek kitűnő futásteljesítményt és magasabb szintű utaskényelmet nyújtanak. Az ötrészes villamosok alvázkészletei két nagy és három kis alvázból, a hétrészesekéi pedig három nagy és négy kis alvázból állnak. A kis alvázak gyártása különösen komoly kihívást jelentett, tekintettel komplex kialakításukra az alattuk elhelyezett forgóvázak miatt. Az alvázak gyártása, festése, padlózása és szigetelése Dunakeszin történt, kiválóan megfelelve a megrendelő rendkívül szigorú minőségi követelményeinek. A villamosok készre szerelése a Bombardier Transportation bruges-i üzemében történik.

Bombardier Flexity Outlook vilamos Brüsszelben<br>(fotó: Bombardier)

A járműveket a legkorszerűbb technológiát alkalmazó MITRAC hajtásrendszerrel szerelték fel. Az öt modulból álló villamos 32 méter hosszú, maximális sebessége 70 kilométer per óra, és 180 utas szállítására alkalmas (ebből ötven ülőhely és két hely kerekesszék számára). A hétrészes járművek 43,4 méter hosszúak és 252 utast (ebből 74 ülőhely és két hely kerekesszék számára) szállíthatnak.

A Dunakeszi Járműjavító Kft. részt vesz Krefeld, Manchester és Linz városai számára készülő Flexity villamosok gyártásában, valamint a frankfurti villamosok felújításában és balesetes javításában is.

Elkészült villamos kis alváz Dunakeszin<br>(fotó: Dunakeszi Járműjavító Kft.)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek