Bulgária vagy Törökország, ez itt a kérdés

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.04.23. 15:00
Skoda_01

Megbízható forrásra hivatkozva a Hospodářské Noviny gazdasági napilap arról számolt be, a cseh Škoda Auto autógyár új gyáregysége Bulgáriában vagy Törökországban épülhet meg. A tervek szerint 400 hektárnyi területen épülne meg a gyár, amelynek éves kapacitása 350 ezer legyártott gépkocsi lenne. A gyár előreláthatólag 2023-ra készülhetne el.

(fotó: Škoda Auto)

Bernhard Maier, a Škoda Auto autógyár vezérigazgatója a Sanghaji Autószalonon azt nyilatkozta, ha minden jól megy, akkor 2023-ban kezdhetik meg Csehországban gyártani az új generációs Volkswagen Passatot és Škoda Superbet. Éppen ezek a modellek szorítanák ki a csehországi Kvasiny gyáregységből a Škoda Karoq és Seat Ateca modelleket, amelyeket az újonnan épített gyárban raknának össze.

A Škodának Csehországban is szüksége lesz további munkásokra, már jelenleg is a gyártási kapacitás tetőfokán termelnek. A kereslet ellenére nem tudnak már többbet termelni. A Passat és Superb modellek fejlesztéséhez és gyártásához újabb több száz munkahely létesül.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek