Busszal ütközött a Máltai Traxx

iho/vasút   ·   2017.10.20. 12:04

A Katasztrófavédelem értesülései alapján a vonaton tartózkodó százkét utas közül senki nem sérült meg. A helyközi buszon utazó kilenc ember közül viszont hárman megsérültek, ezért őket a mentők kórházba szállították. A baleset eddig tisztázatlan okok miatt történt. A kónyi bevezető úton, a 8502-es úton teljes lezárás van érvényben.

Korábban írtuk:

A 947-es számú Sopron Bank Intercity a Kóny és Enese között, egy vasúti átjáróban gázolt el egy utasokat szállító Ikarust. A balesethez a csornai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megkezdték a műszaki mentést. A vonat és a busz utasait jelenleg a mentők vizsgálják - jelenti a Katasztrófavédelem.

A Sopronból Budapestre tartó intercityt a Máltai Szeretetszolgálat reklámmatricáját viselő 480 013-as Traxx vontatta. A baleset miatt várhatóan vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat, ezért a Győr és Sopron között közlekedő személyvonatoknál, valamint a Budapest-Sopron és Budapest-Szombathely intercityknél jelentős késésekre kell számítani.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek