Busz és vonat ütközött Érsekújvár közelében, hét halott

Korcsmáros Gábor   ·   Frissült: 2024.06.28. 09:56
00_metropolitan_baleset

Lángokban állt az ütközés helyszíne, Néhány áldozatot nagyon nehéz lesz azonosítani, annyira megégtek.

Az Udvardi úton történt balesetben a busz kettészakadt, az út szélére sodródott, majd felborulva kigyulladt. A szerelvényen körülbelül százan utaztak. Információink szerint a mozdonyvezetőnek sikerült a géptérbe menekülnie, így megmenekült, kezén égési sérüléseket szenvedett.

A legfrissebb információk szerint a balesetnek hét halálos áldozata van, és legalább tíz utas sérült meg.

További halottak

Csütörtök éjszaka hétre nőtt a halálos áldozatok száma. A sérült személyeket a pozsonyi, komáromi, nyitrai és lévai kórházba szállították. Néhány halottat nagyon nehéz azonosítani, annyira megégtek.

Korábban írtuk:

A 279-es Prágából Budapestre tartó EuroCity vonat Udvard (Dvory nad Žitavou) állomáson a vasúti átjáróban egy menetrend szerint közlekedő helyközi buszjárattal ütközött. A helyszínről kapott kép szerint az ütközés következtében tűz ütött ki, a vonat mozdonya, a 380.004-es Messerschmitt ég. A helyszínre több mentőegységet is kiküldtek, két helikopter is a helyszínen van. A baleset a Szlovák Vasutak (ŽSR) tájékoztatása szerint egy sorompóval ellátott vasúti átjáróban történt, ami a baleset pillanatában működött.

(fotó: ZSR)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek