Dalokban mérik az időt a bécsi metrón

iho/vasút   ·   2022.06.04. 15:00
00_metro_becs_spotify

Saját zenei válogatást kapott az osztrák főváros minden metróvonala. A lejátszási listák a Spotifyon érhetők el és éppen olyan hosszúak, mint ameddig az utazás tart egyik végállomástól a másikig. Minden metróvonal más és más stílust képvisel.

Vajon hogy szól a bécsi hatos metróvonal? És a négyes? Mostantól bárki megtudhatja, a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien ugyanis minden metróvonalnak összeállította a saját lejátszási listáját. Egy-egy összeállítás éppen olyan hosszú, mint ameddig az utazás tart az egyik végállomástól a másikig.

  • A város központi részeit összekötő U1-es metróvonal playlistje például a Bécs iránti szeretetet énekli meg harminchárom percben. Van benne Kaisermühlen blues, Rainhard Fendrich és Billy Joel is.
  • A Seestadtot a Schottentorral összekötő U2-es metróvonal az alternatív stílust képviseli. A „Vernissage My Fahrt” című playlisten olyan zenekarok szerepelnek, akik a Duna-csatornánál és a Duna-szigeten szoktak fellépni – így például Wanda és Der Nino aus Wien.
  • A menő Bécset képviseli az U3-as vonal tiszta hiphoppal, míg
  • az U4 „U-Bahn Calling” című playlistje igazi időutazást kínál az austropop fénykorába.
  • A metró sötét oldalát mutatja meg az U6 összeállítása. Aki ezt választja, az a klasszikus és kortárs bécsi rockzenéban merülhet el, amíg elér a Gürtelbögentől a Duna-szigetig.

A Wiener Linien azért rakta össze a metróútra való lejátszási listákat, hogy az utasoknak kellemesebben és nyugodtabban teljen az utazás. A playlistek a Spotifyon érhetők el.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek