Egész nap jár a 80-as troli április 7-étől

iho/közút   ·   2021.04.06. 15:00
00_bkk_solaris_troli

A 80A trolibuszt kiváltva, a 80-as trolibusz április 7-étől munkanapokon teljes üzemidőben közlekedik az Örs vezér tere és a Keleti pályaudvar között, ezzel bővítve a XIV. kerületi Füredi utcai lakótelep közösségi közlekedési kapcsolatát.

A fejlesztésnek köszönhetően a reggeli és délutáni időszakban jelenleg csak a 81-es trolibusszal kiszolgált területekről – a Szentmihályi út és az Ond vezér útja térségéből – is átszállás nélküli kapcsolat jön létre a Fogarasi út irányába, a Puskás Ferenc Stadionnál az 1-es villamoshoz, valamint az M4-es metróhoz a Keleti pályaudvarnál

A reggeli csúcsidőben a 80-as mellett a 81-es trolibuszok is közlekednek, ezáltal az M2-es metróhoz továbbra is a megszokott, sűrű eljutási lehetőséget biztosítják a Fischer István utca és az Örs vezér tere között.

A fejlesztéssel jelentősen mérséklődik a Zsálya utcai lakóövezet zajterhelése. A BKK elkötelezett a környezetbarát elektromos közlekedés fejlesztésében, ennek keretében több lépésben fejlesztette a 80-as trolibusz menetrendjét.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Infrastruktúra

Újra van győztese az észak-erdélyi autópálya építésének, talán most már elkészül a hiányzó tizenhat kilométer Aranyosgyéresnél

MTI/iho   ·   2022.08.09. 17:20

Az osztrák Strabag és a német Geiger romániai leányvállalatainak a konzorciumát hirdette ki győztesnek a romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság az észak-erdélyi A3-as autópálya Kolozsvár és Marosvásárhely közötti hiányzó szakaszának a megépítésére kiírt pályázaton.