Éjszakázz a múzeumban!

iho   ·   2013.06.28. 16:30
00

A várost múzeumbuszok járták éjjel két óráig – vajon a járatok sűrűsége, vagy a meleg időben igen jól eső utcai sétálás miatt nem voltak túlzsúfoltak, mint máskor? Mindenesetre szorgalmasan közlekedett a dél-pesti, az észak-pesti, a budai, az óbudai, a szentendrei és a Ludwig-járat, feltárva Budapest szinte összes, megtekintésre érdemes kiállítóhelyét.

A Keleti kocsiműhelyének udvarán kiállítva a MÁV Nosztalgia Kft. szerelvénye, takarásban a 10-es Nohab<br>A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(Nagy Etele felvételei)

Éjjel egy óráig jártak a BKV nosztalgiavillamosai a Deák tértől a Szent Gellért térig, a három kiskocsi (BVVV 436, BKVT 611 és 2624) szorgalmaan szállította az utasokat. A Földalatti Vasúti Múzeumban külföldi városok közlekedési társaságainak egyenruháiból nyílt kiállítás, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum parkolójában veterán és újabb BMW-motorokat tekinthettek meg az érdeklődők.

Megágyazott hálókocsi az Utasellátó kiállításán

A nagyvasutat Budapesten idén is a Keleti pályaudvar kocsiműhelyének bemutatója képviselte. A már megszokott M61 010 mellett a 204-es gőzmozdony és két nosztalgiakocsi képviselte a veteránokat, és a 65 éves Utasellátót köszöntve étkező- és hálókocsi-bemutatót is meg lehetett tekinteni.

Kapcsolódó hírek