Eladó a román teherszállítás

iho/vasút   ·   2011.09.27. 19:57

A romániai Legfelső Honvédelmi Tanács (CSAT) engedélyezte a CFR áruszállító részlegének privatizációját, egyelőre a részvények felének értékesítéséhez járultak hozzá. A tranzakcióra a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) tett ígéret miatt kerülhet sor, ugyanis a román kormány bizonyos cégekben az állami részesedés csökkentését vállalta a hitel fejében. Az ország vezetése szerint a vasút egy részének magánkézbe adása nemzetbiztonsági kockázatokkal is járhat, ezért kellett először a honvédelmi tanács beleegyezését kérni. A CFR Mărfă már májusban átesett egy komolyabb karcsúsításon: a dolgozók munkaidejét és ezzel bérüket is húsz százalékkal csökkentették.

Dés teherpályaudvara, a gaz verte, rozsdásodó vágányok nemcsak a magyar vasútra jellemzők<br>(fotó: Kemsei Zoltán)

Kapcsolódó hírek

Közút Infrastruktúra

Újra van győztese az észak-erdélyi autópálya építésének, talán most már elkészül a hiányzó tizenhat kilométer Aranyosgyéresnél

MTI/iho   ·   2022.08.09. 17:20

Az osztrák Strabag és a német Geiger romániai leányvállalatainak a konzorciumát hirdette ki győztesnek a romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság az észak-erdélyi A3-as autópálya Kolozsvár és Marosvásárhely közötti hiányzó szakaszának a megépítésére kiírt pályázaton.