Elindul Magyarországra a második vasútvillamos

iho/vasút   ·   2021.03.09. 18:00
00_2-es_vasvilla

Egy hét múlva megérkezhet Szentesre. Közben a MÁV azt is közölte, hogy szeptember végén indulhatnak csak el a szerelvények, iskolakezdésre nem tudnak forgalomba állni.

Megkezdődött a második vasútvillamos teherautóra rakodása Valenciában. A kamionok ma hagyják el a gyárat, az új jármű várhatóan március 16-án érkezik meg a Szentesi Motorgarázsba. A második vasút-villamos leemelése és összeszerelése a tervek szerint még aznap megkezdődik.

Az első vasútvillamost január 20-án mutatták be a MÁV-Start szentesi telephelyén. A prototípus működésének ellenőrzésére irányuló futópróba március 4-én, Szentes–Mindszent–Szentes útvonalon sikeresen lezajlott. Március 10-én a hatósági nagyvasúti futópróbát végzik el Kecskemét–Kiskunfélegyháza–Szeged útvonalon, majd a hatósági járműszemle és próba következik Hódmezővásárhely új villamosvasúti vonalán. A vonali próbák a 135-ös vonal Szeged–Hódmezővásárhely szakaszán, a hódmezővásárhelyi és szegedi villamosvasúti vonalakon folytatódnak.

Az első három vasútvillamos 2021. szeptember végén állhat forgalomba Hódmezővásárhely és Szeged között.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek