Elindult a forgalom a füzesabonyi második vágányon is

iho/vasút   ·   2014.06.22. 13:34

Vasárnap déltől ismét két vágányon közlekedhetnek a vonatok a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonal Füzesabony és Mezőkövesd közötti szakaszán, miután helyreállították a június 10-én történt balesetben megsérült másik pályát is - áll a Mávinform közleményében.

Mezőkövesd és Füzesabony között egy szénszállító tehervonat négy kocsija kisiklott, két vagon a másik pályatestre borult. A balesetben a vasúti pálya az egyik vágányon száz méter, a másikon több mint egy kilométer hosszan megrongálódott, az ágyazat megcsúszott, valamint a felsővezeték-rendszer is megsérült. A kevésbé sérült sínpáron június 12-én hajnalban indulhatott újra a forgalom, a nagyobb károkat szenvedett sínpár rekonstrukciójával azonban csak vasárnapra végeztek.

A helyreállításnak köszönhetően vasárnap déltől a Budapest-Miskolc vonalon már az eredeti menetrend szerint közlekednek a járatok a sebesvonatok kivételével, és a személyvonatok helyett sem kell már pótlóbuszra szállni Füzesabony és Mezőkövesd között.
A helyreállított szakaszon átmenetileg 60 kilométer per órás sebességkorlátozás van érvényben, ez egy-két perccel hosszabb menetidőt okoz a miskolci fővonalon.

A sebesvonatok Szihalom megállóhelyen még megállnak vasárnap 20 óra 30 percig. A Szihalom megállóhelyen le- és felszálló utasok a vonatot Füzesabony-Miskolc között gyorsvonati pótjegy megváltása nélkül vehetik igénybe. Hétfőtől a sebesvonatok ismét a menetrend szerint közlekednek. A Hidasnémeti-Miskolc-Füzesabony állomások közötti személyvonatok is már az eredeti menetrend szerint közlekednek vasárnaptól.

A június 10-én történt balesetben az oldalukra borult vagonokat daruval emelték le a pályáról, ezután kezdődhetett meg a megrongálódott vasúti pálya helyreállítása. Több száz vasbetonaljzatot kellett kicserélni, és pótolni kellett a sérült síneket, továbbá egy felsővezeték-tartó oszlopot.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Üljön fel a GYSEV Teátrumvonatainak egyikére!

iho/vasút   ·   2022.07.02. 15:00

Egyedülálló ünnepséggel készül a vasúttársaság az alapításának 150. évfordulójára: július 23-án teátrumvonatok indulnak Sopronból és Győrből, amik Szombathely állomásra érkeznek, ahol csarnokelőadással és színes programokkal várják a résztvevőket.