Elindult Pozsonyból az autószállító kocsit is továbbító vonat az Adriára

Korcsmáros Gábor   ·   2023.05.03. 15:00
Splitauto

A Splitbe közlekedő járat heti három alkalommal indul október 7-éig.

A ZSSK szlovák személyszállító vasúttársaság május 3-án indította el idén először a Pozsony és Split közötti közvetlen vasúti járatát, amiben a másodosztályú, fekvőhelyes és hálókocsin kívül az utasok gépkocsijait és motorkerékpárjait szállító kocsi is közlekedik. 

A járat 2023. május 3-ától október 7-éig közlekedik heti három alkalommal, Pozsonyból minden szerdán, pénteken és vasárnap. A vonat 15:53-kor indul a pozsonyi főpályaudvarról, másnap reggel 8 óra 10 perckor érkezik Splitbe, ellenkező irányban pedig Splitből 17 óra 20 perckor indul, majd másnap délelőtt 11 óra 43 perckor érkezik meg Pozsonyba.  Az előző évi szezonhoz képest most annyival bővült a szolgáltatás, hogy már heti alkalommal közlekedik a járat, s nem csak szeptemberig, hanem egészen október 7-éig vehető igénybe. 

A vonat kapacitása kilencven férőhely a hálókocsiban (három kocsi), plusz hatvan fekvőhely a kusettben és hatvan ülőhely a másodosztályon. A vonat Bécsen keresztül megy, ott is vesz fel kocsikat és autószállító kocsit is. A pontos menetrendet előző cikkünkben találják.  
 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek