Elindult új hazájába az első izraeli Traxx

iho/vasút   ·   2017.08.03. 18:45
400px_ir_traxx

Az IR első Traxxát július utolsó napján emelték be a Normed Antwerpen nevű hajóra – jelenti az International Railway Journal. A mozdony még márciusban gördült ki a kasseli gyárból. Azóta Csehországban, a velimi próbapályán vetették alá különböző dinamikus és terhelési teszteknek. További két mozdony is készen van már, azokat jelenleg a Bombardier kétszintes Twindexx-kocsikból álló szerelvényeivel futópróbázzák.

Márciusban készült el, a napokban pedig már meg is érkezik Izraelbe az Israel Railways első Bombardier Traxx villamos mozdonya (forrás: Railway Gazette)

A százhatvan kilométer per órás sebességre képes, huszonöt kilovolt ötven hertzes váltakozó áramról üzemelő mozdonyokat egymilliárd sékel, azaz körülbelül kétszáznyolcvanmillió dollár értékben szerzi be az Israel Railways, a megállapodást 2015-ben írták alá a gyártóval.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek