Elkezdődött a Határ úti aluljáró műszaki átvételi eljárása

BKK/iho   ·   2024.05.06. 08:30
00_hatar_ut

Célegyenesbe fordult a Határ út metróállomáshoz kapcsolódó gyalogos-aluljáró korszerűsítése: elkezdődött a műszaki átadás-átvételi eljárás. Az ellenőrzési folyamat során kisebb helyszíni munkák még történhetnek. Ezt követően az arra közlekedők a szerződés szerinti határidőben – még tavasszal – teljes területén birtokukba vehetik a megújult és akadálymentes aluljárót.

Végéhez közeledik a Határ úti gyalogos-aluljáró felújítása, és elkezdődött a műszaki átadás-átvétel folyamata. A BKK szakemberei, a műszaki ellenőrök, valamint a leendő kezelő, illetve üzemeltető cégek alaposan átnézik a területet, és ha szükséges, javításokat kérnek.

Az ellenőrzés során lehetnek kisebb helyszíni munkák, amelyeket a kivitelező úgy hajt végre, hogy minél kevésbé akadályozza a közlekedőket. A gyalogos-aluljáró teljes kivitelezése még tavasszal, a szerződés szerinti határidőben befejeződik.

Marad az Üllői úti gyalogátkelő!

A munkák idejére az Üllői úton kialakított ideiglenes gyalogos-átkelőhelyet nagyon kedvezően fogadták az arra közlekedők, ezért az – kapcsolódva a Fővárosi Önkormányzat gyalogosközlekedést segítő lépéseihez – megmarad. Továbbra is segíti tehát a Határ úti buszvégállomás, valamint a 42-es és az 52-es villamos végállomásának a megközelítését.

(fotók: BKK)

Ehhez kapcsolódva a kivitelező az Üllői úti szegélyépítési munkákat, valamint a Fővárosi Csatornázási Művek és a Budapest Közút a szükséges helyreállítási, illetve útburkolat-javítási feladatokat június végén, a tanítási szünet kezdetekor végzi el. A szükségszerűen ideiglenes forgalmi változásokkal járó munkákat úgy ütemezték, hogy azok minél kisebb mértékben akadályozzák a közúti forgalmat.

Az 50-es villamos végállomásánál kialakított lift április 23-i megrongálása miatt átmenetileg nem lehet az aluljárót akadálymentesen megközelíteni, és csak a lépcsőkön keresztül érhető el. A BKK a liftet üzemeltető BKV Zrt.-vel együttműködve mindent megtesz annak érdekében, hogy mielőbb helyreállítsa a felvonót. A felszín és az aluljárószint közötti másik lift üzembe helyezése a műszaki átvételi eljárás során várható.

A közműhálózat is teljeskörűen megújult

A Határ út metróállomáshoz kapcsolódó aluljáró akadálymentesítése során nemcsak liftek épültek a felszín és az aluljárószint között, és megújultak a lépcsők és az aluljáró burkolatai, hanem átépítették a teljes üzemi teret, és korszerűsítették a víziközművet, a csatornahálózatot, valamint az elektromosenergia-ellátást is.

A vártnál rosszabb műszaki állapot miatt szükséges összetett pluszmunkák és a kivitelezés során feltárt problémák miatt hosszabb lett a beruházás időtartama, de éppen ezeknek köszönhető többek között, hogy a teljes dél-pesti térség energiaellátása korszerűbbé és megbízhatóbbá válik; az utasforgalmi, valamint gépészeti távfelügyeleti rendszerek kapacitásának bővítése pedig tovább növeli a közlekedésbiztonságot és az üzemeltetés hatékonyságát.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek