Ellepték az Uzsgyik a lajosmizsei vonalat

Vörös Attila   ·   2020.11.29. 15:00
13774_E3VA0419_201129_

A Start járműátszervezése eredményeképp a hétvégén a Desiro motorvonatok helyett már az orosz járművek dolgoztak a 142-esen.

Végül igencsak emlékezetes lett a Desiro motorvonatok egyelőre utolsó hete a Budapest–Lajosmizse forgalomban, méltónak mégsem nevezhetjük a búcsút. Minden esetre mostantól nem felejtődik Felsőpakonyban a tripla Desiro kétharmada – mivel nem jön már erre a típus, helyüket az orosz Uzsgyik vették át szombaton. Vasárnap már száz százalékban ezek jártak, mozdonyos szerelvény nem dugta ki az orrát a Nyugatiból, rájuk talán csak hétköznapokon lesz szükség ezután.

Uzsgyi indul (Kőbánya-)Kispestről (képek: Vörös Attila)

Az Uzsgyik előnye a kicsit nagyobb kapacitás: 132 ülőhely, plusz további 8 lehajtható ülése van, az állóhelyek száma 90 (azaz természetesen végtelen a reggeli csúcsban, a csomagtartókat fekvőhelynek elszámolva) szemben a Desiro 110+13+90-es értékével. Bár a Desirók 120-szal is tudnak robogni, míg az Uzsgyiknak csak 100 a vége, ez a 142-es vonalon egy kicsit sem érdekes, 40-60 a pályasebesség. Az Uzsgyik viszont nem alacsonypadlósak és a Desiróknál jóval zajosabbak is, még a felújított, kék színű példányok is.

Gyálon robog egy újabb egység

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek