Elment az év utolsó nosztalgiavonata is

Vörös Attila   ·   2019.12.31. 17:10
20489

Szilveszter délelőtt a MÁV Nosztalgia Annamari Gőzöse négy kocsival útra kelt a Nyugati pályaudvarról, hogy utasait Táborfalvára röpítse. A 142-es vonal szokásos keresztező állomásain (Gyál, Inárcs-Kakucs, Táborfalva) túl ezen a napon az órás személyvonati menetrend fenntartása érdekében Pestszentimrén, Ócsán és Dabason volt vonatkereszt – itt az ütemen felüli gőzös találkozott a Mizséről Budapestre tartó járatokkal.

Teljes gőzzel előre! Kispesten írásbeli miatt állt meg a menet pár percre. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila fotóiból!

Az utasok és a fotósok legnagyobb örömére tológép nem segítette a 204-es munkáját, így gyorsításkor és többnyire a haladáskor is gazdag füsttel örvendeztette meg a közönségét. A menetrendváltás óta a vonalra visszatérő további mozdonyos szerelvények tovább erősítették a retró érzést, pláne, hogy az egyre szakadtabb 2143-as Csörgő is a lajosmizsei vonalon dolgozott!

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek