Elmérték a debreceni villamosmegállókat

MTI   ·   2011.11.22. 15:03

A DISZ Kulturális Egyesület debreceni önkormányzati képviselői szerint a most folyó átépítések során elmérték a villamosmegállók szigeteinek magasságát, ezáltal a régi villamoskocsik ajtaját nem tudják majd kinyitni a megállókban; a meghökkentő fejleményről Varga Zoltán és Tóth Csaba rendkívüli sajtótájékoztatón számolt be kedden a városháza előtti villamosmegállóban.

Az ügy előzménye, hogy az európai uniós forrásból most épülő 2-es villamos vonalon alacsonypadlós kocsik fognak majd járni, ezért a közös – 1-es, 2-es – villamospálya-szakaszon magasabbra kellett építeni a jelenlegi utasváró szigeteket, hogy az mindkét villamoskocsi típusnak megfeleljen.

A képviselők szerint a négy pár villamosmegálló átépítése után derült ki, hogy a régi villamos nem tudja majd kinyitni az ajtaját ezekben a megállókban.

Bár a peron magassága és az ajtó alja is 30 centiméter magas, de – az utasok súlya miatt a jármű akár tíz centimétert is megsüllyedhet, ami lehetetlenné teszi az ajtók nyitását – részletezte Varga Zoltán, aki szerint több tízmillió forintba kerülhet a most átépített járdaszigetek újrabontása és újraépítése.

Nagy Attila, a DKV Közlekedési Zrt. vezérigazgatója annyit mondott: az ügyben délután a városháza közleményt ad ki. Annyit hozzátett: biztos, hogy nem bontják el az új járdaszigeteket, a régi villamosok ajtóinak beállításával orvosolható a probléma.

Kapcsolódó hírek