Eltérő színtervet kapnak a kelet-szlovákiai Panterek

Korcsmáros Gábor   ·   2023.10.20. 18:00
Panter2

Sokkal kevesebb a fehér és a piros szín árnyalata is más lett. Ezek nagyon fontos dolgok. 

A szlovák internetes vasúti fórumokon lettem figyelmes arra, hogy többeknek nem tetszik az új színterv, amit a kelet-szlovákiai régióba szánt Panterek kaptak. Sokkal kevesebb a kocsiszekrényen a fehér szín, mélyebb árnyalatú a piros is, amiből meg már-már túl sok van. Mint minden fórumban, itt is megoszlanak a vélemények, van, akinek nem tetszik, de van, akinek bejön. A legtöbben azonban egy véleményen vannak, tök mindegy, hogy fekete, vagy fehér, csak jöjjön már az új szerelvény. Egyébként azt sem tudni, hogy akarják leszállítani az összes megrendelt szerelvényt 2023 végéig, amikor még csak most esett át az első a kötelező műszaki vizsgán. Az uniós támogatási forrásnak viszont ez egy sarkalatos feltétele. 

A 660-as sorozatú villamos motorvonatból a ZSSK összesen tizennégyet vesz még azon kívül, amelyek már közlekednek a zsolnai és trencséni régióban. Így összesen harminckilenc Pantere lesz a szlovákoknak. A keleti régióban már nagyon várják a vérfrissítést, mert az ottani vasútvonalakon még mindig előfordul, hogy egy-egy járatra ötvenévesnél is korosabb szerelvényt állítanak ki. Nem is annyira a színtervvel kellene foglalkozni, hanem felgyorsítani az új vonatok beszerzését. 
 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek