Érj haza biztonságban!

iho   ·   2015.10.29. 18:45
00kicsi

A 2014 őszén lezárult első ütem után 2 milliárd 284 millió forintból megvalósult második ütemben hét, eddig biztosítatlan útátjáróba telepítettek fénysorompót, további tizenegy átjárót a fénysorompó mellett csapórudakkal is biztosítottak, összesen kilencvenkilenc helyszínen pedig a jelzőket korszerűsítették LED-es optikával. Tíz helyszínen új, haton pedig felújított áramellátó rendszerről kapja a biztosítóberendezés az áramot.

Ehhez hasonló biztosított útátjárók védik a közlekedőket a GYSEV hálózatán<br>(a képek forrása: GYSEV)

Becsey Zsolt államtitkár a projektzáró rendezvényen kiemelte: az Érj haza biztonságban! projektben 2017-ig – a már megépült berendezésekkel együtt – több mint 33 milliárd forintból fejleszti a kormány a vasúti közlekedés biztonságát. Kövesdi Szilárd, a GYSEV vezérigazgatója hozzátette: a társaság hálózatán az útátjárók 85 százaléka biztosított, ez európai viszonylatban is kiemelkedő arány.

Kövesdi Szilárd, a GYSEV vezérigazgatója a projektzáró rendezvényen

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek