Ezen a hétvégén eggyel kevesebb autózható hídja lesz Budapestnek: az EU évforduló miatt lezárják a Szabadság hidat

BKK/iho   ·   2024.05.03. 12:00
00_szabadsag_hid_lezarva

Rendezvényt tartanak az Európai Unióhoz való csatlakozás huszadik évfordulója alkalmából a fővárosban, ezért május 3-án, pénteken 18 órától május 5-én, vasárnap éjfélig lezárják a Szabadság hidat, valamint esténként a Fővám teret és a Közraktár utcát a Bakáts utca és a Fővám tér között.

Az érintett BKK-járatok közlekedése módosul. A pesti oldalon a kiskörúti 47-es, 48-as és 49-es villamos helyett az M3-as és M4-es metróval, valamint a 9-es és 72-es járatokkal, Pest és Buda között pedig az M4-es metróval, illetve a 7-es és a 133E busszal utazhatnak.

Közúti korlátozások

A rendezvény idején lezárják a Szabadság hidat pénteken 17:45-től vasárnap éjfélig, a Veres Pálné utcáról nem lehet kihajtani a Vámház körútra, helyette a Só utcán át érhető el a Belgrád rakpart, és onnan az esti órák kivételével vissza lehet hajtani a Vámház körútra is.

Minden este (pénteken 21 órától, szombaton és vasárnap pedig 19:30-tól 24 óráig) lezárják a Vámház körutat is a Fővám tértől a Lónyay utcáig. Ebben az időszakban a Belgrád rakpartról, illetve a Salkaházi Sára rakpartról csak a Havas utca felé lehet majd továbbhaladni. A Vámház körút–Lónyay utca csomópontból nem lehet a Vámház körútra a Szabadság híd felé bekanyarodni. A Közraktár utcában a Boráros tér felől érkezőket a Bakáts utcán át a Lónyay utcába terelik. A Közraktár utcában a Fővám tér és a Bakáts utca közötti szakaszon a Salkaházi Sára rakpart felé, illetve a Boráros tér felé is lehet közlekedni.

A turistabuszoknak esténként a Fővám tér környékén kijelölt terelőutak nem járhatók. A Boráros tér felől érkező autóbuszok csak a Bakáts utca–Lónyay utca útvonalon tudnak továbbhaladni.

Közösségi korlátozások

Május 3-án, pénteken 18 órától:

 • a 47-es és a 49-es villamos módosított útvonalon közlekedik a Városház tér, illetve Kelenföld vasútállomás M végállomás és a Batthyány tér között.
 • A pesti oldalon az M3-as metróval, a 9-es autóbusszal, vagy a 72-es trolibusszal lehet utazni a Deák Ferenc tér és a Kálvin tér között, onnan a Fővám tér az M4-es metróval érhető el.
 • Alternatív útvonalként a Budáról Pestre utazók részére az M4-es metrót, valamint a 7-es és a 133E autóbuszt ajánlja BKK.
 • 21 órától a 15-ös autóbusz mindkét irányban és a 979-es első járata Újpalota felé módosított útvonalon közlekedik:
  • a Gyöngyösi utca/Újpalota felé a Bakáts utca és a Kálvin tér között,
  • a Boráros tér felé a Március 15. tér és Kálvin tér között.
 • 21 órától a 83-as trolibusz módosított útvonalon közlekedik a Lónyay utca és Kálvin tér között.

Május 4-én és 5-én, szombaton és vasárnap:

 • a 47-es, a 48-as, a 49-es és a 61-es villamos nem közlekedik, helyettük a budai oldalon a 61A villamos Hűvösvölgy és a Savoya Park és a 61B Hűvösvölgy és a Városház tér között közlekedik,
 • az 56A villamos meghosszabbított útvonalon, Hűvösvölgy és Kelenföld vasútállomás M végállomások között közlekedik.
 • A pesti oldalon az M3-as metróval, a 9-es autóbusszal, vagy a 72-es trolibusszal lehet utazni a Deák Ferenc tér és a Kálvin tér között, onnan a Fővám tér az M4-es metróval érhető el.
 • Alternatív útvonalként a Budáról Pestre utazóknak az M4-es metrót, valamint a 7-es és a 133E autóbuszt ajánlja a BKK.
 • A 9-es, a 100E autóbusz és a 72-es trolibusz Astoria M megállóhelyét mindkét irányban áthelyezik a közútra.
 • 19:30-tól a 15-ös autóbusz mindkét irányban és a 979-es első járata Újpalota felé módosított útvonalon közlekedik:
  • a Gyöngyösi utca/Újpalota felé a Bakáts utca és a Kálvin tér között,
  • a Boráros tér felé a Március 15. tér és a Kálvint tér között.
 • 19:30-tól a 83-as trolibusz módosított útvonalon közlekedik a Lónyay utca és a Kálvin tér között.

A valós idejű közlekedési változások folyamatosan frissülnek a közösségi közlekedéssel kapcsolatosan a BKK Info oldalon, a közúti információk pedig a BKK Info – Közút oldalon is olvashatók.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek