Februárt várva Újpesten

iho   ·   2016.01.29. 11:25
00kicsi

Felfestették az útburkolati jeleket, kerékpárnyomvonalakat, felszerelték az új megállók feletti világítótesteket. A hét utolsó napjaiban a Városháza előtti ideiglenes visszafogó váltó elbontását végzik. Vasárnap próbamenetek közlekednek a Görgey utca új pályáján, ezért az eddig engedélyezett célforgalmi közlekedés is tilos lesz ezen a napon. A villamosok helytelen vágányokon is közlekedhetnek.

Bontják az ideiglenes visszafogót az újpesti városháza előtt. A képre kattintva galéria nyílik (Kadocsa Gyula felvételei)

Február legelső napján tehát a régi menetrend szerint indulnak el a 12-es és 14-es villamosok, néhány megállót is áthelyeznek. Összevonják a Corvin utcai és a Deák Ferenc utcai megállókat, helyettük a Kiss Ernő utcánál állnak majd meg a villamosok. A Görgey Artúr utcában a villamosmegállók új, negatív öblös kialakítást kapnak, ezért a felújítás előtti helyükhöz képest néhány méterrel odébbhelyezték ezeket – közös sávban halad majd a közúti forgalom a villamosokkal.

Véglegesítik a pótlás idejére indított 270-es autóbusz menetrendjét is: a 12-es villamos és a 170-es autóbusz üzemidején kívül (minden nap 21.30 után, ezen kívül szombaton reggel hatig és ünnepnapokon reggel nyolcig) jár majd.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek