Felpörgött az e-kereskedelem a koronavírus miatt

iho   ·   2020.03.19. 12:00
400px_amazon_raktar

Ráadásul az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban és Európában emeli is a dolgozók fizetését az online kereskedelmi óriásvállalat. Az Amazon szállítási rendszerét jelentős nyomás alá helyezi, hogy a vásárlók a jelen körülmények között a hagyományos üzletekkel szemben inkább online szerzik be dolgaikat.

Jócskán bővíti a dolgozók számát az Amazon a megnövekedett e-kereskedelmi igények okán (kép forrása: intellinews.com)

Az eddig már hétezernél is több áldozatot követelő koronavírus (Covid-19) miatt világszerte számtalan lezárást léptettek életbe. Az Amazonhoz hasonlóan az amerikai áruházláncok – többek között az Albertsons, a Kroger vagy a Raley's – plusz munkaerőt vesznek fel az online igények növekedésével párhuzamosan. Például azokat az embereket, akik eddig éttermekben, az utazásban, a szórakoztatóiparban dolgoztak, a járvány miatt azonban jelenleg munkanélküliek. Ezeket az embereket az Amazon szívesen foglalkoztatja addig, amíg az élet vissza nem tér a normális kerékvágásba és amíg a munkáltatójuk vissza nem veszi őket.

A vállalat az USA-ban két dollárral, az Egyesült Királyságban két fonttal, Európában pedig két euróval fogja emelni az órabért. A kereskedelmi cég számításai szerint a béremelés több mint 350 millió dollárba fog kerülni. Az Amazon arról nem nyilatkozott, hogy az Egyesült Királyságban vesznek-e fel plusz munkaerőt. A vállalat akár kétheti pluszbért is kifizet minden olyan dolgozójának, akik a koronavírussal megfertőződtek, továbbá egy 25 millió dolláros alapot hozott létre független szállítópartnerei és sofőrjei támogatásához – számol be a BBC.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek