Feltételes megállók két GYSEV-vonalon

iho   ·   2013.03.12. 19:39

Akárcsak a buszokon vagy a villamosokon, leszállásjelzővel lehet majd jelezni a mozdonyvezetőnek az utazás megszakításának szándékát. A vasúttársaság azt kéri az utasoktól, hogy az érkező szerelvényt jól látható helyen várják a feltételes megállókban, egyértelműen jelezzenek a vezetőnek, különben (ha csak nincs leszálló utas) nem áll meg a vonat.

Feltételes megállóhelyek a Hegyeshalom–Szombathely vonalon: Hanság-Nagyerdő, Magyarkeresztúr-Zsebeháza, Páli-Vadosfa, Vica, Dénesfa, Csánig, Vámoscsalád, Vasegerszeg. A Szombathely–Kőszeg vonalon: Kámon, Lukácsháza alsó, Kőszegfalva.

A GYSEV az intézkedés bevezetésével energiát szeretne megtakarítani, valamint a késések számát is csökkentenék így.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút Kiemelt ajánlatok

Knorr-Bremse fékrendszerek a világ körül – 5. rész: Kötöttpályán Magyarországon I.

iho/vasút   ·   2022.05.14. 09:00

Sorozatunkban előző részeiben azt mutattuk be, hogy a Knorr-Bremse Budapest piacvezető vasúti fékgyártó vállalatként a világ mely távoli országaiba szállít fékrendszereket vonatok, metrók és villamosok számára. Képzeletben jártunk Afrikában, Ázsiában és a távoli Ausztráliában is. Számunkra a legérdekesebbek mégis azok a szerelvények, amelyekkel itthon találkozhatunk nap mint nap, amelyekben Budapesten tervezett és gyártott fékberendezések, fékvezérlő rendszerek és levegőellátó egységek gondoskodnak a biztonságos fékezésről.