Feltöltötte Esztergomot a Start Flirttel

iho   ·   2018.04.09. 02:43
80egomflirtok

Ezúttal úgy néz ki, nincs veszélyben az újabb 2-es vonali Flirt debütálás: a MÁV-Start rengeteg motorvonatot vitt a vasárnap esti járatokkal Esztergomba, így hétfő hajnalban minden gond nélkül elindulhat a villamosüzem.

(forrás: Iemig, Vonatdroid)

Nemrég írtuk az április 8-i menetrendváltozás kapcsán: az esztergomi (2-es) vonalon a menetrend nem módosul, viszont április 9-től a Desiro dízelmotorvonatokat hosszú várakozás után felváltják a korszerű Flirt villamos szerelvények. A régi, szovjet eredetű biztosítóberendezések cseréjét, valamint a villamosítás de facto elkészültét követően már flottaszerűen is be lehet vetni a villamos motorvonatokat, információink szerint a dorogi villamos alállomás híján azonban egyelőre csak alacsonyabb teljesítmény mellett lehet használni a Flirtöket. Várhatóan májusban új struktúrájú (zónázó rendszerű?) menetrend lép majd életbe. A ténylegesen rövidebb menetidőkkel szolgáló projekt ténylegesen csak év végére, az alállomás megépítésével teljesedhet ki.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek