Felújítás komplexen, Angyalföldön

iho/közút   ·   2016.09.05. 16:15
robkarkor0

A felújítás teljes időtartama alatt biztosítják a közúti forgalmat irányonként két sávon, a villamosközlekedés is zavartalan lesz néhány hétvége kivételével. A munkálatok várhatóan 2017 nyaráig tartanak. Az érintett szakaszon új aszfaltréteget építenek, ahol szükséges, teljes pályaszerkezet-cserét végeznek, ezzel egyidejűleg a szegélyek és a kapubeállók is átépülnek. A Róbert Károly körút–Lehel utca csomópontban a meglévő villamosvágány is megújul.

Nem lesz egyszerű errefelé közlekedni (fotó: Wikimédia)

Az útpályától zöldsávval elválasztott kerékpárút épül a Róbert Károly körút déli oldalán a Papp Károly utcától a felújítással érintett szakaszon. Az átkelőhelyeket akadálymentessé alakítják át, megújul a közvilágítás, emellett kamerarendszert építenek ki. A buszöblök pályaszerkezetét bazaltbeton burkolatra cserélik, míg a buszmegállók erősített aszfaltburkolatot kapnak. A komplex szemléletű felújítás során szükség esetén közműmunkákat is végeznek majd.

Volt ilyen is az a bizonyos Róbert Károly körút–Lehel utca csomópontban lévő villamosvágány (fotó: Fortepan)

A Népfürdő utcai és az Esztergomi úti közúti hidak felújítása pályánként három terelési ütemben valósul meg. Megújul a hidak útburkolata, szigetelése, valamint víztelenítési rendszert alakítanak ki. A hidakra új hídkorlát kerül, felújítják a lépcsőket, lépcsőkorlátokat és kettős közúti vezetőkorlátot is építenek. A híd alatt felújítják a közvilágítást.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek